Omega-3 kapsule za decu

(3 recenzije)

3.000,00 рсд

Norveške omega-3 za decu sa ukusom voća sadrže omega-3 masne kiseline DHA i EPA, kao i vitamine D i E. Preporučuju se deci tokom rasta i razvoja – iznad 3 godine starosti i predstavljaju važan dodatak ishrani i doprinosi jačanju imuniteta i poboljšanju opšteg stanja organizma.

Neto količina: 84 g (120 soft gel kapsula za žvakanje)

Kategorija: Oznake: ,

Norveške Omega-3 kapsule za decu

Norveške omega-3 kapsule za decu sa ukusom voća sadrže omega-3 masne kiseline DHA i EPA, kao i vitamine D i E. Preporučuju se deci tokom rasta i razvoja – iznad 3 godine starosti.

Norveške omega-3 kapsule za decu predstavljaju važan dodatak ishrani i doprinosi jačanju imuniteta i poboljšanju opšteg stanja organizma. Studije su pokazale povećanje koncentracije i sposobnosti učenja kod dece koja su koristila omega-3.

Norveške omega-3 za decu proizvedene su da zadovolje potrebe i ukus dece. EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA. DHA doprinosi održavanju normalne moždane funkcije i održavanju normalnog vida. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250 mg DHA. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin D doprinosi: normalnoj apsorpciji/iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne funkcije mišića, održavanju normalnih zuba, normalnoj funkciji imunološkog sistema; Vitamin D ima ulogu u procesu deljenja ćelija.

Omega-3 masna kiselina DHA je najzastupljenija omega-3 masna kiselina u mozgu, dok omega-3 masna kiselina EPA ima značajnu protivupalnu ulogu. Obe su neophodne za pravilan rad mozga i preporučuju se za poboljšanje pamćenja, koncentraciju i kod poremećaja raspoloženja.

Sastav

Aktivni sastojci Količina na preporučenu dnevnu dozu (2 kapsule) Količina na 100 ml
Riblje ulje, koje sadrži: 1000 mg 71 g
Omega-3 masne kiseline, od čega: 365 mg 26 g
DHA (Dokozaheksaenska kiselina) 274 mg 19 g
EPA (Eikozapentaenska kiselina) 71 mg 5 g
Vitamin E (u obliku dl-alfa-tokoferola) 5 mg α-TE** (42 %*) 345 mg α-TE**
Vitamin D (u obliku holekalciferola) 10 μg (200 %*) 709 μg

* Preporučeni dnevni unos
**TE = α-tokoferol ekvivalent

 

 • Sastojci: riblje ulje od tune (71%), želatin, humektant – glicerol, skrob, arome, dl-α-tokoferol, zaslađivač – sukraloza, holekalciferol.
 • Neto količina: 84 g (120 soft gel kapsula za žvakanje)
 • Način čuvanja: Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu na temperaturi do 25 °C.
 • Način primene: 2 soft gel kapsule dnevno. Sažvakati po 1 kapsulu uz obrok dva puta dnevno.
 • Upozorenja: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Preporučena dnevna doza ne sme da se prekorači. Čuvati van domašaja dece. Pre upotrebe konsultovati se sa lekarom/nutricionistom. Osobe koje koriste lekove protiv zgrušavanja krvi (antikoagulansi) potrebno je da se obrate svom lekaru pre nego što počnu da koriste norveške omega-3 kapsule. Osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje bi trebalo da koriste ovaj proizvod jedino pri preporuci i pod nadzorom lekara.

 

MINISTARSTVO ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE
REŠENJE BROJ: 10466/2017 od 04.04.2017

3 recenzije za Omega-3 kapsule za decu

 1. Mama

  Dete mi ih obožava, pri tom su ukusne, zdrave….

 2. Milica D.

  Moja devojčica uskoro puni 4 godine, obožava ribice nakon doručka i večere.
  Za sada nismo imali prehladu(hvala Bogu) a vreme je odvratne korone…

 3. Sanja

  Ćerkica toliko voli ove ribice da joj je malo 2 dnevno. Naravno, uzima toliko, ali ipak uvek pita može li bar još jednu. Hvala na divnim proizvodima i hvala što su bez glutena.♥️

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *